📚 Project Kinderboekenweek 2023: ‘Mijn flat’

📙 Toevallig stuitte ik op de prenten die gemaakt had bij een verhaal dat ik zo’n tien jaar geleden schreef voor een schrijfwedstrijd over wonen in Utrecht. Ik had in die periode een appartement op de tiende verdieping in Overvecht, een ‘aandachtswijk’ (zo heette dat toen) in Utrecht.

📘 Mijn doel was een positief beeld over wonen in een flatwijk neer te zetten. Ik kreeg mijn manuscript terug met als commentaar dat de wedstrijd bedoeld was voor ‘volwassen inzendingen’. Ik legde het weg met idee er misschien wat mee te doen als er een Kinderboekenweekthema over wonen zou komen en dacht er niet meer aan, tot nu. En “nu” – een krappe twee maand voor de KBW – is behoorlijk laat. In ieder geval te laat om uitgevers te benaderen. Dus heb ik besloten het boek zelf te laten drukken en uit te delen aan basisscholen in Overvecht als soort van giving back. (Uiteraard is het boek straks ook te koop in mijn webshop.)

📗 Je kunt de hashtag #mijnflat gebruiken om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.