Mary’s Heroes 2

Het was alweer wat jaartjes geleden maar ik moest dus weer op heldenjacht. Dat klonk best tricky. Want hoe en waar vindt een mens een held, helemaal als dat mens nauwelijks haar deur uitkomt? Maar misschien hoefde ik helemaal de deur niet uit, Scary Mary had ik ook gewoon achter mijn bureau ‘gevonden’; in mijn hoofd, hart en de gedachte aan mijn leslokaal. Voor een held moest ik blijkbaar putten uit mijn leven, dingen die mij míj maakten, en dingen die mij wat te bieden hadden (de superpowers) en als die dingen dan ook nog een beetje lekker rijmden op ‘Mary’ (want een beetje held is internationaal, en dan ‘bekt Engels het lekkerst’), dan had ik haar gevonden.Met deze uitgangspunten, en het Engels werd daarbij spontaan leidend, bedacht ik de volgende mogelijke ‘supers’ (groepsportret eerst, afzonderlijke omschrijvingen daaronder):

Fairy Mairy

+ heeft vleugels

– draagt altijd lichtroze of lila ~ draagt nooit schoenen ~ heeft erg veel vierjarige vrouwelijke fans

Me: ?

Superpowers: vliegen en toveren

Dairy Mary:

+ het is een koe

– het is een koe

Me: Ik was als student enorm koeienfan en ging dus met een complete koeienuitzet (van de Xenos) op kamers. (Inmiddels resteren van die inboedel nog anderhalve theedoek en een handoek.)

Superpowers: koeien zijn super-Zen

Prairie Mary:

+ rijdt paard ~ kan lassowerpen

– heeft een revolver (ik ben overtuigd pacifist, volgens mij veroorzaken wapens alleen maar ellende)

Me: I ❤️ horsies

Superpowers: ?

Hairy Mary:

+ ?

– overbehaard

Me: Ik was vroeger een behoorlijk harig beestje. Als baby zaten mijn schoudertjes onder het donshaar (mijn moeder vond dat superschattig) die vielen gelukkig later uit. Mijn tienertrauma’s waren (naast een grote neus en kleine borsten) mijn monobrauw (ik kon zo het kleine zusje van Frida Kahlo of Bert uit Sesamstraat zijn) en snor (ook Kahlo waardig, mijn broertje heeft er ooit nog een sinterklaasgedicht getiteld ‘ Old Spice’ voor geschreven, nadat ik de snor had geprobeerd te verwijderen met een was en als gevolg daarvan dagenlang met een opgezwollen lip had gelopen). En, in aanzienlijk mindere mate, de haren op mijn arm waar de blonde brugklas bully maar opmerkingen over bleef maken.

Superpowers: ?

Cemetery Mary:

+ ?

– dood

Me: themaatje, zolang ik leef als de dood voor de dood

Superpowers: ?

En na Cementary Mary besloot mijn heldenjacht maar weer even te staken …