Every cloud portret ~ Alda Merini

Aquarel en oostindisch inkt

Toen ik gevraagd werd om portretten te maken bij de historische biografie├źn van Every cloud twijfelde ik. Ik had me het afgelopen jaar vooral op comic-achtig tekenwerk gestort, in dat genre is een vagelijke gelijkenis voldoende. maar een portret moet echt lijken. Desalniettemin wilde ik graag een poging wagen.

Mijn eerste portret voor was dat van Alda Merini, een Milanese dichteres. Ik had nog nooit van haar gehoord, maar toen ik haar foto’s zag was ik op slag verliefd; een uniek mens. Het moet die liefde zijn geweest, want het beeld dat ik van haar maakte lukte in een keer en ook het schilderen met aquarelverf, tot dan toe een lichtelijk dubieus medium voor mij, ging precies zoals ik hoopte. Kortom een betere start voor een serie had ik me niet kunnen denken.

Nieuwsgierig geworden naar haar leven? Lees haar blog: Alda.

Foto’s ter voorbereiding
Eerste schets en compositie
Aquarelleren sinds lange tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.