Mary’s heroes 2

Het was alweer wat jaartjes geleden maar ik moest dus weer op heldenjacht. Dat klonk best tricky. Want hoe en waar vindt een mens een held, helemaal als dat mens nauwelijks haar deur uitkomt? 

Maar misschien hoefde ik helemaal de deur niet uit, Scary Mary had ik ook gewoon achter mijn bureau ‘gevonden’; in mijn hoofd, hart en de gedachte aan mijn leslokaal.

Voor een held moest ik blijkbaar putten uit mijn leven, dingen die mij míj maakten (me), en dingen die mij wat te bieden hadden(de superpowers). En als die dingen dan ook nog een beetje lekker rijmden op ‘Mary’ (want een beetje held is internationaal, en dan ‘bekt Engels het lekkerst’) dan had ik haar gevonden.

Met deze uitgangspunten, en het Engels werd daarbij spontaan leidend, bedacht ik de volgende mogelijke ‘supers’:

Fairy Mary:
+ vliegt / fairy dust / toverstaf
– draagt altijd lichtroze of lila / heeft erg veel vierjarige vrouwelijke fans
Me: ?
Superpowers: vliegen en toveren

Dairy Mary:
+ het is een koe
– het is een koe
Me: Ik was als student enorm koeienfan en ging dus met een complete koeienuitzet (van de Xenos) op kamers. (Inmiddels resteren van die inboedel nog anderhalve theedoek en een handdoek.)
Superpowers:: koeien zijn super-Zen

Prairie Mary:
+ rijdt paard / kan lassowerpen
– heeft een revolver (ik ben overtuigd pacifist, volgens mij veroorzaken wapens alleen maar ellende)
Me: I heart horsies
Superpowers : ?

Hairy Mary:
+ /
– overbehaard
Me: Ik was vroeger een behoorlijk harig beestje. Als baby zaten mijn schoudertjes onder het donshaar (mijn moeder vond dat superschattig) die vielen gelukkig later uit. Mijn tienertrauma’s bestonden o.a. uit mijn monobrauw (ik kon het kleine zusje van Frida Kahlo zijn) en snor (ook Kahlo waardig, mijn broertje heeft er ooit nog een sinterklaasgedicht getiteld ‘ Old Spice’ voor geschreven, nadat ik de snor had geprobeerd te verwijderen met een was en als gevolg daarvan dagenlang met een opgezwollen lip had gelopen). En, in aanzienlijk mindere mate, de haren op mijn arm waar de blonde brugklas bully maar opmerkingen over bleef maken.
Superpowers : ?

Cemetery Mary:
+ /
– /
Me: zolang ik leef als de dood voor de dood
Superpowers: ?

En terwijl ik langzaam vastliep in mijn verzinsels (Engels kan blijkbaar ook beperkend werken) diende zich een ’held’ aan die ik nooit bedacht zou hebben. ‘Held’ staat opzettelijk tussen haakjes. Het was mijn alter-ego voor de komende weken, vermomd als superheld, Bloody Mary. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.